4. KOLO ISTRSKE TRAP LIGE

LOV IN STRELSTVO POVEZUJEJO V ENOTNO ISTRO BREZ MEJA

V nedeljo 03.07.2022 je na strelišču lovske zveze Koper v Srgaših, potekalo 4. kolo Istrske trap lige, ki jo je organizirala lovska družina Šmarje. V ligi nastopajo dve lovski družini članici Lovske zveze Koper in sicer LD Šmarje in LD Strunjan, ter 7 ‘moštev’ iz lovske zveze Istrske županije iz Hrvaške.

Vsaka od ekip gostuje eno tekmo na svojem strelišču, samo tekmovanje poteka ekipno in posamezno. Za vsako ekipo strelja 6 strelcev 15 tarč, najboljših 5 rezultatov šteje za ekipni rezultat, najboljših 6 posameznikov skupnega seštevka strelja še finale dodatnih 15 tarč.

Po samem tekmovanju so sledile bogate nagrade najboljšim ekipam in posameznikom, ter bogata pogostitev, saj je cilj tekmovanja bil že od samih začetkov druženje in združevanje ter prijateljstvo med lovci.

Prvo mesto je osvojil član domačinov LD Šmarje Mitja Grižon z rezultatom 14+15, drugi je bil Kristjan Milič 15+13, ki je zastopal ekipo LD ‘Patka’ Novigrad , tretje mesto pa je romalo ravno tako v domačo LD Alen Furlan 13+15 in je po razstreljevanju za tretje in drugo mesto priznal premoč drugemu uvrščenemu Miliču.

Ekipno je slavila ekipa LD ‘Fazan’ Buje z skupno 56 zadetki, drugo mesto je osvojila domača ekipa LD Šmarje in tretje mesto pa so osvojili ‘druga domača ekipa’ LD Strunjan.

Bolj kot samo tekmovanje je cilj tekmovanja druženje in želja, ter navsezadnje v zadnjem času ko se počasi pozablja na kolegialnost ter spoštovanje in na vrednote v dokaz, da v Istri ni meja, ki bi preprečevale združevanje ter tovarištvo med lovci, ki nekoč niso poznali meja in so se družili tudi  med samim lovom na skupnih malicah ob reki Dragonji.

Tekma je pokazatelj, da ob malo truda in ob razumevanju in naprednem razmišljanju vodstev lovskih družin in obeh zvez za lovsko kulturo in strelstvo ter prijateljstvo ni meja, ter da so takšna druženja dober korak k kasnejšemu sodelovanju tudi po odpravi mejnih prehodov. Druženje in dobri odnosi z zvezami in upravljalci lovišč iz sosednjih republik so tudi pomemben temelj, katerega je treba negovati saj je nujno potreben za delovanje družin pri gojitvi ter odstrelu tega se še posebej dobro zavedajo LD, ki imajo mejo tudi z sosednjimi republikami.

Ob začetku in ob zaključku je vse prisotne pozdravil in nagovoril predsednik lovske zveze Koper Fabio Steffe.

Za zaključno misel bi dodali da pozdravljamo in si želimo še več takih druženj v prihodnosti, ko meja več nebo, hkrati bi se radi še zahvalili sponzorjem: Lovska Družina Šmarje, Lovska Zveza Koper, trgovina avantura.info Postojna, Vina Kavrečič, Vinarstvu Kralj, trgovina Lovec (Koptex).