STRELSKA TEKMA ZA POKAL LOVSKE ZVEZE KOPER Z DOLGOCEVNIM OROŽJEM

Strelska prireditev za pokal Lovske zveze Koper je potekala 24.9.2022 na naravnem strelišču v bližini vasice Smokvice na območju Lovske družine Istra Gračišče pod okriljem LZ Koper.

Letošnji organizator je bila LD Marezige katera je bila lani zmagovalka strelskega tekmovanja že tretjič in s tem je osvojila  prehodni pokal v trajno last. Po uvodnih pozdravnih besedah predsednika LZ Koper Fabia Steffeta, je vodja tekmovanja Darko Ražman pojasnil red na strelišču in prepozicije tekmovanja. Na tekmovanju je sodelovalo 9 lovskih družin po 6 tekmovalcev. K tekmovanju se nam je pridružila tudi pobratena LD Draga trava ( LD Dekani) in ekipa LD Mirna iz Buzeta.

Tekmovalo se je v strelskem lovskem stavu iz palice sede z 5 naboji na razdalji 100 m.

Rezultati ekipno :
1.    mesto  LD Izola 133 krogov.
2.    mesto LD Marezige 117 krogov.
3.    mesto LD  Mirna Buzet 107 krogov.

V kategoriji posamezno:

  1. LD Mirna Buzet z 40 krogi Dino Dušić
  2. LD Marezige z 33 krogi Dušan Žehelj
  3. LD Marezige z 32 krogi Darko Ražman

 

Po podelitvi priznanj in prehodnega pokala v obliki divjega prašiča, ki ga je zasluženo osvojila LD Izola je  predsednik Zveze Koper v nagovoru poudaril skrb za naravo in divjad, zmanjševanje škod po divjadi z poudarkom na večjo seznanjenost, sodelovanje z Lovsko zvezo Koper, varno rokovanje z orožjem, kinologija in tudi strelstvo ter srečanja.

Sledilo je družabno srečanje v lovski koči LD Istra Gračišče.

Naslednje leto bo nosilec organizacije  lovske strelske tekme LD Izola.

 

Lovski pozdrav in dober pogled !!!
Predsednik LZ Koper