Teoretično usposabljanje za lovske pripravnike na LZ Koper 2023

Kot že tradicionalno se je tudi letos začel dne 9.2.2023 v novih funkcionalni in udobnih  prostorih Naravovarstvenega izobraževalnega centra LZ Koper v Srgaših-Šmarje pri Kopru, usposabljanje za lovske pripravnike LZ Koper. Na uvodnem pozdravnem večeru pod vodstvom predsednika komisije za izobraževanje LZ Koper Jankom Brezovnik in predsednikom LZ Fabiom Steffé sta poudarila pomen in vlogo slovenskega lovstva v trenutnih družbenih razmerah.

Med pozdravnim nagovorom je predsednik Steffé poudaril naše vrednote kot tradicija, sodelovanje, izobraževanje, znanje, strokovnost in družbeno odgovornost. Vse z ciljem varovanja narave in okolja ter trajnostno upravljanje z divjadjo, kar si prostovoljno prizadevamo že več kot 110 let. Ob zaključku je predsednik 17 tečajnikom, med njimi z veseljem tudi lovka iz LD Marezige zaželel, da v teh treh mesecih, kolikor bo trajal tečaj osvojijo čim več znanja, ki ga bodo v bodoče lahko koristno uporabili pri razvoju in prevzemu pomembnih funkcij v lovstvu.

V nadaljevanju je predsednik komisije Janko Brezovnik predstavil potek letošnjega teoretičnega usposabljanja za lovske pripravnike, kakor tudi njihovih pravic in dolžnosti.

Konec tečaja naj bi bil predvidoma 7.4.2023 nakar bo sledil zaključni izpit pred tričlansko izpitno komisijo, ki jo bo vodil več letni predsednik izpitne komisije pri LZ Koper dr. Livio Jakomin.