Zaključek lovskega izpita

Z zaključnim lovskim izpitom, ki je potekal v NIC LZK, se je v soboto, 6. maja 2023 zaključila pripravniška doba pripravnici in 17 lovskim pripravnikom, članom LD, ki delujejo pod okriljem LZK.

Da njihova prehojena pot ni bila nič kaj lahka, pa vendar polna novih spoznanj in poznanstev, dokazuje dejstvo, da je za njimi vsaj leto dni pripravništva v lovskih družinah in opravljen tečaj varnega ravnanja z orožjem. Sledil je praktični del lovskega izpita znotraj lovskih družin. K tečaju za lovski izpit, ki se je začel 9. februarja 2023 je tako pristopilo 17 pripravnikov in pripravnica. Praktično vsak petek in soboto so prisostvovali predavanjem in opravili preizkuse znanj iz kar 19 tematskih sklopov. Vse to je bil pogoj, da so lahko danes pristopili pred tričlansko izpitno komisijo, ki jo je imenovala pristojna ministrica.

S ponosom lahko povemo, da je predsednik izpitne komisije dr. Livio Jakomin, po opravljenem pisnem in ustnem delu izpita obrazložil prisotnim, da so vsi pokazali zadostno mero znanja, da se jim lahko podeli lovski izpit. Novim lovcem in lovki je čestital predsednik LZK Fabio Steffé, ki se je hkrati tudi zahvalil vsem predavateljem in predsedniku Komisije za izobraževanje pri LZK Janku Brezovniku. Novim lovcem želimo veliko lepih trenutkov v zeleni bratovščini, dober pogled in ravne cevi.