Zaključni izpit za varno rokovanje z lovskim orožjem

V petek, 14. junija je bilo na sedežu NIC-a Lovske zveze Koper v Srgaših živahno. Čez dvajset pripravnic in pripravnikov iz lovskih družin Šmarje, Izola, Marezige, Dekani, Gračišče, Rižana, Strunjan in Koper, ter pripravniki LD Kojnik – Podgorje iz Lovske zveze Brkini so opravljala izpit za varno rokovanje z lovskim orožjem. 

Nova generacija bodočih lovcev so opravili pisno preizkušnjo in prikazali veliko znanja za varno rokovanje z lovskim orožjem na strelišču. Prav tako so pridobljeno znanje pokazali praktično  med preizkusom streljanja z malokalibrsko puško in s šibernico na glinaste golobe v lovsekem stavu.  

Preizkušnja je potekala tekoče pod skrbnim očesom inštruktorja Tomaža Ražmana in mentorjev. Vzdušje je bili sproščeno in prijetno. Vse pripravnice/ki so bili uspešni. 

Prvi in glavni korak k pridobitvi dovoljenja do nakupa in uporabe lovskega orožja, pripravnice/ki pridobijo na začetku pripravniške dobe, ki traja maksimalno tri leta. Tako lahko varno pridobijo izkušnje pod skrbnim očesom izkušenega mentorja, ki mora biti vedno prisoten pri njegovi uporabi.

Vsem pripravnicam in pripravnikom želimo dober pogled.